10-01-08

3 koningen en examens

hai belgjes

zaterdag de 5de januari werd hier reyes gevierd ( 3 koningen van bij ons ). hier wordt dat veel meer gevierd dan in belgië, de kindjes krijgen cadeautjes en snoep, een beetje zoals sinterklaas in belgië. ik was zondag uitgenodigd bij een vriend thuis om reyes te vieren! volgens de traditie word de rosca ( een groot suikerbrood) verdeeld en overal in dat brood zitten poppetjes verstopt, degene die 1 van die poppetjes vindt, moet de 2de februari trakteren! ik kreeg de eer om het eerste stuk te snijden, ennn 3 keer raden, khad al meteen beet haha. in mijn huis hebben we dan ook nog 2 maal rosca gegeten, ze krijgen er hier maar geen genoeg van!!

hmm over school, deze week zijn de examens begonnen. ik was dus gistren mooi op tijd om 8u30 geariveerd. om 10u kreeg ik te horen dat het examen verzet was, ben ik dus vo nx na school gekomen!! wat een organisatie hier, officieel moet je om 8u30 aanwezig zijn, maar die examens beginnen tog nooit op tijd.

beso x

17:23 Gepost door Sien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-01-08

nieuwjaar

hola belgjes, gelukkig nieuwjaar!!!
 
kheb oudejaar en nieuwjaar bij een vriendin gevierd, wegens omstandigheden kon ik het niet doorbrengen met men gastgezin. we zijn dus eerst met het hele gezin naar de kerk geweest en verbazing tot en met!! die hele kerk zat stampvol, ze stonden zelfs tot buiten te luisteren naar de mis!! en dat op oudejaarsavond! het is hier de gewoonte om die door te brengen met je familie, de jongeren gaan niet uit zoals in belgië. daarna zijn we trug naar men vriendin aar huis geweest. even voor 12 kreeg iedereen 12 druiven die je na klokslag 12 zo snel moest opeten en terwijl 12 dingen wensen. de mexicanen geloven dat als je je druiven in de eerste 12 seconden kan opeten, al je wensen uitkomen! daarna was er een traditionele nieuwjaarsmaaltijd: kalkoen! maar kmoet zeggen, et was lekker! ergens tegen 5u s'morgens was de maaltijd afgelopen, toen besloten we om nog een filmpje te gaan zien en we zaten uiteindelijk om 7u in ons bed. gelukkig mochten we uitslapen! op nieuwjaarsdag zelf werd er eigenlijk niet zoveel gedaan, iedereen is de hele dag in pyama gebleven.
 
verder hebbek deze week een gesprek gehad met men gastgezin over geloof en het is duidelijk dat onze meningen sterk verschillen, ze zijn er hier bevoorbeeld van overtuigd dat maria egt een onbevlekte ontvangenis heeft gehad en ik heb al van veel mensen gehoord dat ze een geest of demon hebben gezien, ik als nuchtere belg kan dat maar moeilijk geloven!!
 
dinsdag begint mijn school weer ennn het is examentijd, de examens die wij in belgië in begin december krijgen, krijgen zij hier in januari. ik moet ze waarschijnlijk tog niet maken, niet dat ze moeilijk zullen zijn!! anyway, het woordje "examenstress" kennen ze hier egt niet, die mexicanen hebben zoiets van, ja we gaan wel zien oe dat et verloopt. en studeren, dat doen ze ier ook nie al te veel, tss wat een niveau!!
 
dat was et zo een beetje, tot de volgende! besos xx

17:22 Gepost door Sien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |