06-01-08

nieuwjaar

hola belgjes, gelukkig nieuwjaar!!!
 
kheb oudejaar en nieuwjaar bij een vriendin gevierd, wegens omstandigheden kon ik het niet doorbrengen met men gastgezin. we zijn dus eerst met het hele gezin naar de kerk geweest en verbazing tot en met!! die hele kerk zat stampvol, ze stonden zelfs tot buiten te luisteren naar de mis!! en dat op oudejaarsavond! het is hier de gewoonte om die door te brengen met je familie, de jongeren gaan niet uit zoals in belgië. daarna zijn we trug naar men vriendin aar huis geweest. even voor 12 kreeg iedereen 12 druiven die je na klokslag 12 zo snel moest opeten en terwijl 12 dingen wensen. de mexicanen geloven dat als je je druiven in de eerste 12 seconden kan opeten, al je wensen uitkomen! daarna was er een traditionele nieuwjaarsmaaltijd: kalkoen! maar kmoet zeggen, et was lekker! ergens tegen 5u s'morgens was de maaltijd afgelopen, toen besloten we om nog een filmpje te gaan zien en we zaten uiteindelijk om 7u in ons bed. gelukkig mochten we uitslapen! op nieuwjaarsdag zelf werd er eigenlijk niet zoveel gedaan, iedereen is de hele dag in pyama gebleven.
 
verder hebbek deze week een gesprek gehad met men gastgezin over geloof en het is duidelijk dat onze meningen sterk verschillen, ze zijn er hier bevoorbeeld van overtuigd dat maria egt een onbevlekte ontvangenis heeft gehad en ik heb al van veel mensen gehoord dat ze een geest of demon hebben gezien, ik als nuchtere belg kan dat maar moeilijk geloven!!
 
dinsdag begint mijn school weer ennn het is examentijd, de examens die wij in belgië in begin december krijgen, krijgen zij hier in januari. ik moet ze waarschijnlijk tog niet maken, niet dat ze moeilijk zullen zijn!! anyway, het woordje "examenstress" kennen ze hier egt niet, die mexicanen hebben zoiets van, ja we gaan wel zien oe dat et verloopt. en studeren, dat doen ze ier ook nie al te veel, tss wat een niveau!!
 
dat was et zo een beetje, tot de volgende! besos xx

17:22 Gepost door Sien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.