27-12-07

marry x-mas

hai belgjes, eindelijk nog es een berichtje over mijn mexicaanse avonturen :)
 
kzal es beginnen met men school, kheb den indruk dat men school nie van hoge kwaliteit is, enkele voorbeeldjes: 

-in het begin van december adden we dus examens, en ik had mijn examen estructura gemist omdat ik ziek was, dus moest ik dat de volgende les inhalen. nu de leerkracht had mij dus een blad met de juiste antwoorden gegeven om het eerste uur te studeren en het tweede uur zou ik dan examen maken. dus kwam hij het 2de uur af met zen examenblad en is toen wel heel opvallend het blad met de antwoorden vergeten mee te nemen, dus kon ik alles letterlijk overschrijven!!
-de leerkracht die fysica en geschiedenis geeft komt bijna nooit af (als ze wel afkomt trekken de lessen op niets, ze leest gewoon af uit haar boek en wij moeten opschrijven) en dan vindt cueto (de directeur) er niets beters op dan om zelf les te komen geven. helaas weet hij niet veel af van de leerstof met als gevolg dat zen lessen op nx trekken!
-woensdag de 12de december was het dag van de virgen van guadelupe, er was wel school, maar veel mensen vonden het niet nodig om af te komen, zodat we uiteindelijk met 5 waren in men klaslokaal, en het ergste was dat we nog les kregen ook, je zou tog wel denken da ze ons zouden belonen omdat we gekomen waren, maar nee!!
 
verder heb ik men familie weten te overtuigen om te kunnen blijven tot na nieuwjaar, maar kheb nog geen nieuws over mijn nieuwe gezin.
 
ergens 2 weken geleden was er het feest van pintumex (de verffabriek van mijn gastmama en haar familie). het was een soort werknemersfeestje, eerst een 4-gangenmaal (dat trouwens ongeloofelijk lekker was) en daarna mocht iedereen zich uitleven op de dansvloer, en ik moet zeggen, wat een verschil met die belgische feestjes!! waar er in belgië meestal geen kat te vinden is op de dansvloer, stond die hier helemaal vol, zelfs de opaatjes van 70 deden enthousiast mee.
 
vorige week hadden we op maandag nog gewoon les, op dinsdag was er een soort van optreden van men school in het centrum met mexicaanse dansen en op woensdag was er de uitwisseling van de cadeautjes in men school, ze doen dat hier dus nog steeds :p
 
kerstavond heb ik doorgebracht bij jessie, een goede vriendin. eerst kregen we allemaal een kaarsje in de hand gedrukt en moesten we in een rijtje door het huis lopen en gebedjes zeggen, helaas wist ik die gebedjes niet dus heb ik maar een beetje gedaan alsof, tsss mexicaans bijgeloof!! daarna was er een dinner met typische gerechten die ze elk jaar op kerst eten, waaronder een chile met tonijn, heb daar één hapje van genomen en men mond stond al in brand, amai da was straf!! ik vond het heel gezellig op kerstavond, maar twas tog raar om zo ver van huis te zijn!!
 
en ten slotte nog goed nieuws, kben der eindelijk in geslaagd om foto op het net te plaatsen, wel niet op deze site. het adres is:  http://community.webshots.com/user/sien44
 
een fijne kerst en een toffe vakantie gewenst, besos xxx
 
ps voor de mensen die in de blok zitten, heeeel veel succes!! kzal es aan jullie denken terwijl ik van men vakantie geniet :p  

20:30 Gepost door Sien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Jups! Zo zijn de scholen van Zuid Amerika. haha
leuke foto´s!
zoen
xx

Gepost door: Diana | 05-01-08

De commentaren zijn gesloten.