12-09-07

 

vorige maandagochtend was er in men school ceremonia wat inhield dat alle leerlingen van de school op de speelplaats moesten gaan staan en saluteren, terwijl er 6 meisjes rond de speelplaats marcheerden en het volkslied zongen :P, tja typisch mexicaans zeker? ik krijg nu in plaats van engelse les met de anderen, priveles spaans van de onderdirecteur samen met Jessica, een texaans meisje dat ier 3 weken geleden is komen wonen. de lessen engels op men school zijn echt teleurstellend, mijn klasgenoten krijgen 4u engels per week, en toch kan er bijna geen 1 deftig engels spreken, zelfs de leerkracht maakt per les zeker 10 fouten, tis me een raadsel hoe ze aan haar diploma engels is geraakt! 
op donderdag was er test biologia die ik dus mee moest maken, ze had voor mij wel een engels examen gemaakt, maar de vragen waren zo raar geformuleerd datek er niets van begreep (zoiets als: he give 3 examples from the eating of bacteria). ik was blijkbaar nie de enige die er nie veel van kon, daarom zei de leerkracht gewoon dat we onze schriften mochten gebruiken en de antwoorden dus letterlijk overschrijven, stel je voor :P en ergens halverwege de toets kwam de onderdirecteur binnen ( dat doet ie af en toe, gewoon binnenvallen zonder reden om leerlingen die teveel babelen naar voor te verplaatsen of om gewoon een beetje op je vingens te kijken) en met een verbazend hoge snelheid had iedereen zen schrift verborgen, hilarisch!
vrijdag was er misviering in de kerk, maar die was al om 10u gedaan, dus ben ik met een aantal mensen van de school gaan eten en daarna zijn we om 1u s'middags naar een bar geweest, tsja in Mexico kan alles :P. zondag ben ik met luis naar een jumping geweest, we gingen eigenlijk gaan paardrijden, maar die jumping was eenmalig, dus zijn we daar naartoe geweest. 

09:23 Gepost door Sien in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-09-07

school

kben deze week voor het eerst na school geweest en het was zooo raar!!! mijn school is superklein, er zitten slechts 14 andere mensen in men klas waaronder maar 4 meisjes. de eerste schooldag was echt bizar, kverstond helemaal niets van de lessen en de mensen uit men klas kunnen dus nie veel engels (behalve 1 meisje). enkele verschillen met onze scholen: 1) de school begint ier veel vroeger dan in België (de mijne om 7u), het voordeel is dan wel dat je vroeger gedaan hebt. 2) de lessen duren niet even lang: er zijn lessen van een uur, van 45 minuten, van 35 minuten,...3) de leerlingen gaan vriendschappelijker om met de leerkrachten. 4)handboeken en werkboeken voor leerlingen kennen ze hier dus niet, alleen de leerkracht heeft er 1 en dicteert de les aan de leerlingen: 5) s'morgens worden alle leerlingen naar de speelplaats geroepen voor het ochtendgebed. 6) je mag ier gewoon kauwgom eten tijdens de les. 7) de leerkrachten hebben ier duidelijk minder gezag, iedereen praat in de les, en niemand zegt er iets op.

vrijdagmiddag waren we van plan om naar een stadje te gaan dicht bij Puebla, maar we zijn er niet geraakt. in de auto had mijn gastvader een mexicaanse cd opgelegd en Karina en Luis (men gastvader) waren superhard aant meezingen, haha! s'avonds ben ik met Karina en vrienden van Karina naar een nightclub geweest, twas supertof! die mexicaanse jongens kunnen er wa van! toen we naar huis gingen was er een gebrek aan auto's, dus zijn we gezellig met zen tienen in een auto voor 5 personen gekropen :p echt hilarisch! beso xx

22:18 Gepost door Sien in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |