28-08-07

hola todos

Op 22 augustus om 8u30 s'morgens was het eindelijk zover: Mexico! Na een lange en vermoeiende reis kwam ik aan in Mexico City enn…. het regende. Ik was blijkbaar een van de eersten. De bedoeling was dat we om 10 uur s’avonds (mexicaanse tijd) naar het hotel zouden vertrekken met al de yfu’ers, maar wegens de storm hadden veel vluchten vertraging en zijn we uiteindelijk met 15 studenten vertrokken in plaats van 41. het hotel was 3 uur rijden, dus tegen 8u s'morgens belgische tijd kon ik eindelijk gaan slapen. De eerste dag verliep rustig wegens het slaaptekort (de rest van de yfu’ers is om 5u30 s’morgens in het hotel aangekomen, dus die hadden ongeveer 3 uur geslapen).

De tweede dag zijn we naar het stadje geweest waar ons hotel lag en s’avons was er een fiesta omdat het de laatste avond was. Zaterdag kregen we voor het eerst onze gezinnen te zien. Het mijne kwam me persoonlijk ophalen. Na 2 uur kwamen we aan in Puebla. Aan de voordeur hing een bord met bienvenido sien en ze hadden overal balonnen opgehangen, echt zooo lief. Ik heb men eigen kamer, klein maar gezellig.

Zondag zijn we naar de ranch geweest waar het paard van men nieuwe familie staat. In Mexico rijden ze op de western manier en in plaats van netjes achter elkaar te rijden (zoals in België) reed iedereen daar door elkaar. Op het moment dat wij daar waren, was er charros training (een soort Mexicaanse rodeo) en liepen er ook nog es 3 kalfjes in de piste. Het was dus uitkijken om tegen niemand te botsen. Na het paardrijden zijn we naar parque España geweest, een gigantisch sportcentrum waar je onderandere kan zwemmen, voetballen, tenissen, volleyballen ennn naar de sauna gaan, wat we dus ook hebben gedaan J. Daarna zijn we eventjes naar het winkelcentrum gegaan om een camera op te halen die men gastvader had gekocht. Kheb enkele bekende winkels gezien zoals de Zara, de Berchka en de Massimo Dutti, maar de h&m kennen ze daar blijkbaar niet, spijtig. Tot zover mijn eerste daagjes in Mexico. Beso sien x  

11:43 Gepost door Sien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-08-07

bijna zover

nu nog 8 daagjes te gaan voor mijn vertrek! ik ga dus in Puebla wonen, een grote stad met 3 miljoen inwoners (dat is dus 2 keer Brussel!). de stad ligt op een hoogte van 2000 meter en qua weer is er een aangename temperatuur, het kan in de winter zelfs frisjes zijn. de stad ligt ongeveer een 90 kilometer van de hoofdstad Mexico City. het is daar 7 uur vroeger dan in België.

mijn gezin bestaat uit vader Luis Manuel die zakenman is en volgens liesbeth (het meisje dat vorig jaar bij mijn gastgezin verbleven heeft) ook een halve cowboy Tong uitstekend, mama Alma die manager is van een verffabriek, broer Luis Fernando (16) en zussen Anna Mar (17) en Alma Karina (19). Luis Fernando en Ana Mar zal ik helaas niet zien, want ze zijn ook op uitwisseling naar de USA.  en dan is er nog de hond Joya. ze hebben ook een huishoudster Toñis die volgens mijn gastzus heel goed kan kokenSmile.

23:01 Gepost door Sien in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-08-07

ola!!

ik ga voor een jaartje naar het zonnige Mexico. op deze site kun je mijn (hopelijk) spannende avonturen volgen in het land van de bonen, tequila en de sombrero. mensen die zich geroepen voelen om brieven en voedselpaketten te sturen, mijn adres is: familie Ruiz Catalan, Diagonal 18 sur No. 5141, 72567 Puebla Prue, Mexico. 

21:26 Gepost door Sien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |